Säilytä,siirrä
tai luovu
kokonaan

Tiedonhallinta osana S/4HANA-migraatioprojektia

SAPin tuki vanhemmille SAP ERP-versioille päättyy 31.12.2027, jonka jälkeen on saatavilla vain asiakaskohtaista lisämaksullista tukea. SAP ERPin korvaaja on vuonna 2015 julkaistu SAP S/4HANA. 

Osana tulevaa migraatioprojektia pitää pohtia siirretäänkö kaikki historiatiedot S/4HANAan vai onko mahdollista luopua osasta tiedosta joko kokonaan tai ainakin siirtää se pois aktiivikannasta. Lisäksi viimeistään nyt pitää varmistaa, että järjestelmä on GDPR-lainsäädännön mukainen. 

Aktiivikannan arkistointi ennen S/4HANA-migraatiota edistää projektia useilla eri osa-alueilla. Tietokannan koon pienentäminen alentaa kustannuksia, koska kapasiteettiveloitus perustuu osittain kannan kokoon ja projektin aikana kopioita on todennäköisesti useita. Aktiivinen tiedonhallinta poistaa myös jo vanhentuneet, järjestelmän käytettävyyttä haittaavat tiedot. Lisäksi tarpeettoman tiedon poistaminen pienentää GDPR-tietosuoja-asetukseen liittyviä riskejä. 

Kun tietojen arkistointi SAP-järjestelmän aktiivikannasta tehdään oikein, kaikki tiedot ovat edelleen käytettävissä tapahtuma tapahtumalta tai raportoinnin pohjana. Tiedote eivät siis missään vaiheessa poistu kokonaan käytöstä.  

Järjestimme 17.3.2020 yhteistyössä Finugin, SAPin ja OpenTextin kanssa tunnin mittaisen webinaarin, jossa kävimme lyhyesti läpi muutaman vaihtoehdon historiatiedon hallinnasta osana S/4HANA-projektia. Erityisesti keskityimme niihin tiedonhallinnan alueisiin, joita voi käynnistää jo ennen varsinaista S/4HANA-mirgaatioprojektia. 

Tässä webinaarissa:

 • Historiatiedonhallinta osana S/4HANA-projektia: Eero Koskinen, SAP
  -  historiatiedon vaikutus järjestelmän kokoon
  -  SAP-ratkaisut historiatiedon hallintaan
 • Demo: Mikko Lehtinen, OpenText
  -   historiatiedon arkistointiin liittyvät
  säännöt
  -   historiatietoon pääsy myös aktiivijärjestelmästä
 • Kaiken tämän vieminen käytäntöön: Jörgen Rejström, Fujitsu
  -   Milloin ja mistä pitää aloittaa
  -   Kuinka rakentaa businesscase

Täytä lomakkeen tiedot ja kuuntele tallenne

Kiitos